Пляцок “Сакура”
Тісто: 250 г маргарину, 450-500 г борошна, 1 ст. ложка розпушувача, 1 скл. сметани, 2 жовтки.
Для начинки: 0,5 л вишень у власному соку, 1 скл. маку, 0,5 скл. цукру, 2 білки.
Крем: 1 скл. сметани, 1 скл. цукру, 1 п. вишневого желе (90 г), 300 г масла. Форма 36Х24 см.
Замісити тісто, розділити на 6 рівних частин. Вишні у власному соку відцідити і залити на 30 хв горілкою, знову відцідити і змішати зі збитим білком. 1 скл. маку запарити, відцідити і стерти з 1/2 скл. цурку, змішати зі збитим білком.
Одну частину тіста розкачати, викласти половину вишень або мак, зверху накрити другою частиною тіста, краї защипати, поколоти зверху виделкою і випікати при температурі 180 ОС. Має вийти два коржі з вишнями і один з маком.
Крем: сметану змішати з цукром, поставити на вогонь і варити на малому вогні, коли закипить, всипати 1 п. вишевого желе (90 г). Варити, помішуючи, близько 15 хв. Коли маса охолоне, збити її з маслом. Коржі перемазати кремом.
Рецепт і фото Світлани Сороки. Замовити у господині солодощі можна за тел. 0672048527