М’ясний рулет з листковим тістом

Такий святковий рулет можна подавати і гарячим, і холодним. До гарячого пасуватиме соус на основі томатів та зелені.

Інгредієнти:
готове листкове тісто – 1 пласт (приблизно 400 г), свіжі шампіньйони – 500 г, ріпчаста цибуля, вершкове масло – 1 ст. ложка, сіль, мелений перець, цукор, лимонний сік – до смаку, чорнослив – 7 шт., курага – 7 шт., горішки кедрові – 50 г, родзинки – 50 г, гірчиця в зернах – 1 ст.л., яйце – 1 шт., фарш з телятини – 150 г, фарш зі свинини – 200 г, яйце (жовток) для змащування тіста – 1 шт.

Шампіньйони витерти вологою серветкою і нарізати тонкими шматочками. Цибулю почистити і порізати на маленькі кубики. Розігріти масло, потушкувати в ньому гриби і цибулю, додати сіль, перець, цукор і кілька крапель лимонного соку. Грибну масу швидко уварити на сильному вогні, часто помішуючи. Тільки-но гриби почнуть підсмажуватися, зняти сковорідку з вогню.

Чорнослив та курагу нарізати кубиками і додати в м’ясний фарш разом з кедровими горішками, родзинками, гірчицею, грибною масою і яйцем.

Залишити трохи тіста для прикрашування рулету. Пласт листкового тіста (30х25 см) викласти на плівку, на тісто по всій довжині викласти начинку, сформовану у валик. З допомогою плівки згорнути в рулет, змастити край яйцем і притиснути утворений шов. Перекласти рулет швом донизу на деко чи форму, попередньо змащену маслом.

З тіста, що залишилося, зробити вузькі смужки, викласти їх у вигляді решітки на поверхню рулету й змастити жовтком. Залишити рулет на 30 хвилин.
Нагріти духовку до 200 градусів і випікати приблизно 50 хвилин. Якщо верх рулету почне підгорати, то прикрийте його фольгою. Готовий рулет можна їсти і гарячим, і холодним.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook