Натуральний домашній зефір на яблучному пюре
4–5 яблук (найкраще – кислих), розрізати навпіл, вирізати насіння і запекти. Щоб пришвидшити процес, можна пекти у мікрохвильовці приблизно 4–5 хв. Вибрати ложкою пюре, збити блендером. Зважити 125 г пюре, додати 100 г цукру і поставити на вогонь. Варити, постійно помішуючи, поки розтане цукор. Вимкнути вогонь, накрити плівкою вконтакт і дати охолонути, потім поставити в холодильник до повного охолодження. 7 г агар-агару залити 75 г холодної води.
Дістати холодне пюре, додати до нього 1 білок, збивати спочатку на середній швидкості міксера, а потім поступово збільшувати швидкість.
Зварити сироп: агар з водою, помішуючи, варити до густини клею для шпалерів, додати 200 г цукру, варити, помішуючи, до температури 110 градусів. Якщо немає термометра, підніміть ложку і переверніть її: має утворитися тонка нитка, що тягнеться і не переривається. Такий сиоп готовий. Його треба тонкою цівкою влити у збите пюре (воно має вже бути у вигляді щільної маси). Після вливання всього сиропу збивати масу ще 1–2 хв.
Швидко перекласти масу у кондитерський мішок з насадкою і сформувати на пергаменті або силіконовому килимку зефір. Залишити на ніч підсихати за кімнатної температури. Потім склеїти половинки (вони знизу будуть липкими) і посипати цукровою пудрою.
Для аромату у зефір можна додавати ваніль або цедру; для кольору і смаку – пюре ягід (смородини, вишні, полуниці тощо) у пропорції 2:1 (на 80 г яблучного пюре 45 г ягідного).