1. Щоб легше збити яйця на міцну піну, потримайте їх протягом години в холодній воді. Але й одна дрібка солі та трохи лимонного соку також допоможуть швидко збити білки.
2. Якщо яйця не зовсім свіжі, обов’язково додайте до білків, які збираєтеся збити, кілька крапель лимонної кислоти.
3. Щоб швидше збити білок, не можна припустити потрапляння в нього жиру, жовтка чи води.
4. Не можна збивати яйця в алюмінієвому посуді, тому що від цього жовтки зеленіють, а білки темніють. Найкраще робити це у фарфоровому, пластмасовому чи скляному посуді.
5. Гусячі чи качині яйця необхідно варити у киплячій воді 10 хвилин, тому що вони містять шкідливі мікроби.
6. Щоб запасти свіжі яйця надовго, їх змащують вазеліном, свинячим несоленим салом чи топленим маслом, щоб вся поверхня була вкрита рівним шаром, складають у картонну коробку. Зберігають відкритою в сухому прохолодному місці, можна в кімнаті. Таким чином яйця залишаються протягом кількох місяців свіжими.
7. Добре зберігаються яйця в соляному розчині (20 г солі на 1 літр води).