Горіховий пиріг під солодкими крихтами
- 320 г борошна, 200–250 г цукру, 125 г м’якого масла, 1 ч. ложка соди, 250 мл кефіру або кисляку, 1 яйце, 100 г волоських горіхів, 1 ч. ложка кориці, 0,25 ч. ложки меленої гвоздики (також можна додати інші спеції: мускатний горіх, імбир, духмяний перець, кардамон тощо).
Змішати борошно і цукор, перетерти його із маслом на крихти. Відкласти 165 г крихт. Якщо не маєте ваги, то це приблизно 1/4. У решту крихт додати кефір (кисле молоко), соду, перемішати. Додати яйце, перемішати до однорідності. Додати січені горіхи і спеції, перемішати. Деко діаметром приблизно 22 см застелити пекарським папером, змастити маслом, посипати борошном. Викласти тісто (воно має вийти досить густе), розрівняти. Зверху посипати крихтами. Пекти при 180 ОС приблизно 40 хв. Готовність перевірити зубочисткою. Повністю охолодити у формі, а потім дістати.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Радимо також інші перевірені рецепти пирогів з горіхами:
- Горіховий пиріг на вареному згущеному молоці
- Пиріг з горіховою начинкою: смачний, як торт, але без крему
Post Views: 42