Погодьтеся, що найкорисніші продукти можна зіпсувати, якщо неправильно їх приготувати.
Заповідь перша.
Готуйте стільки їжі, скільки можете з’їсти. Навіть дуже смачні й корисні страви, після того як постояли якийсь час у холодильнику, втрачають свої цінні властивості, а вже про повторне розігрівання й говорити не доводиться.
Заповідь друга.
Час приготування будь-якої страви має бути мінімальним. Тільки так ви можете зберегти в продуктах корисні речовини.
Заповідь третя.
М’ясо, рибу, птицю найкраще смажити на решітці в духовці чи відварювати. Ось рецепт. Відбийте тонко м’ясо, наріжте у вигляді бефстроганов і потім киньте в киплячий бульйон. Буквально через кілька хвилин їжа готова. А щоб у страви був більш пікантний смак, перш ніж вимкнути бульйон, покладіть в нього шматочок яблука чи банана.
Заповідь четверта.
Перш ніж приготувати страви з круп, обов’язково замочуйте їх у воді на 3-4 години, а потім варіть 5-7 хвилин і дайте „дійти” в теплі. При такому способі приготування і в гречці, і в пшоні, і в рисі збережеться максимум корисних речовин.
Заповідь п’ята.
Овочі краще запікати в духовці у фользі чи варити на парі в шкірці, причому робити це потрібно не раніше ніж за годину до їжі. Обчищені й нарізані, вони втрачають корисні речовини.