Домашній коньяк
1 л горілки (40°), 2 ст. ложки кори дуба, 10 шт. ягід сушеної шипшини, 40 шт. ягід сушеного глоду, 1 ст. ложка меду (цукру), 1 ч. ложка чорного чаю, 4 шт. сушеної гвоздики (тільки ніжка, без бутону), дрібка мускатного горіха, ванілін на кінчик ножа (на бажання).
Я беру відразу 5 л розведеного спирту до 40° (на виході буде 38°) і всі інгредієнти множу на 5. Кору дуба заливаю водою, даю закипіти і промиваю холодною водою (щоб звільнитися від дубильного ефекту). В ємність засипаю всі інгредієнти, заливаю горілкою і ховаю в темне місце на 25 днів. Перші дні перемішую кожен день до розтавання меду, потім кожні 5 днів. Проціджую, через вату – і напій готовий.
Рецептом поділився Олександр Ніверук
Post Views: 64