Шоколадний пиріг із сирно-кокосовими кульками
Кульки: 250 г сиру, 2 жовтки, 50 г цукру, 50 г кокосової стружки, 1–1,5 ст. ложки крохмалю (якщо сир сухий – менше, якщо мокрий – більше). Тісто: 4 яйця, 100 г цукру, 50 г шоколаду, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 3 ст. ложки какао, дрібка солі, ванілін, 1 ч. ложка розпушувача. Форма 22-24 см.
Сир перетерти з жовтками і цукром, додати крохмаль, кокос, вимішати, сформувати кульки однакового розміру. Приготувати тісто: Збити білки з половиною до стійких піків, відставити у холодильник. Збити жовтки з рештою цукру, додати розтоплений шоколад, ванілін, просіяне борошно, крохмаль і какао. Лопаткою акуратно вмішати збиті білки. Форму застелити змащеним олією пергаментом, викласти кульки, залити шоколадним тістом. Випікати при 170 ОС 30–40 хв. Можна також пекти у мультиварці. Готовий остиглий пиріг можна полити шоколадною помадкою або розтопленим шоколадом.