Як правильно пити воду

Актуальне і оригінальне питання: як краще пити воду для здоров'я? У статті ми відповімо на деякі питання, що стосуються ролі води у житті людини, а саме скільки її потрібно пити в день, яку воду краще пити, та як її пити правильно.

Вода і їжа: до чи після? На думку дієтолога Марини Копитько, до їжі і під час їжі воду вживати можна – в кількості не більше однієї склянки. Але після прийому їжі протягом 20 хвилин фахівець рекомендує утриматися від пиття, інакше випита вода послабить вплив шлункового соку і погіршить травлення. В першу чергу, Копитько радить дотримуватися цього принципу людям, які страждають від гастриту та схожих захворювань.

“До речі, якщо випити склянку води до їжі, то можна притупити почуття голоду, і як наслідок – з’їсти менше”, – додала дієтолог.

Запивати водою каву і алкоголь. Марина Копитько заявила, що вживання кави і алкоголю повинно супроводжуватися склянкою води. Фахівець радить дотримуватися цієї звички для профілактики зневоднення, підвищеного навантаження на нирки і надлишкової концентрації етилового спирту в крові.

Контроль мінералізованої і газованої води. Дієтолог зазначила, що захоплюватися вживнаням мінералізованої і газованої води небезпечно. Таку воду слід вживати в кількості, що не перевищує одну склянку на добу. Її надмірне вживання може сприяти появі каменів в нирках і пошкоджень слизової шлунка.

Скільки пити? Говорячи про загальну кількість води, яку слід пити щодня, Марина Копитько зазначила: розраховувати потрібно, виходячи з кількості 30 мілілітрів на кожен кілограм ваги. У спеку щонайбільше. На нестачу води можуть вказувати такі симптоми, як набряклість, головний біль, втома, запори.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook