Пляцок “Яблучна хмаринка”
Форма 23Х28 см. Бісквіт: 5 яєць, 1 скл. цукру, 0,5 скл. борошна, 0,5 скл. крохмалю, 2 ч. ложки розпушувача.
Збити білки з цукром до стійкості, ввести по одному жовтки. Додати борошно і крохмаль, акуратно перемішати ложкою. Спекти у розігрітій до 180 ОС духовці 25-30 хв. Охолодити, просочити сиропом (вода+цукор+лимонний сік).
Яблучний шар: 3 п. лимонного желе, 5-6 яблук, 3 скл. води.
Желе розчинити у гарячій воді, одразу вкинути натерті яблука, перемішати. Коли почне застигати, вилити на охолоджений бісквіт, розрівняти, поставити у холодильник.
Крем: 0,5 л молока, 0,5 скл. цукру, 1 п. ванілі, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ст. ложка борошна, 200 г масла.
Частину молока відлити, змішати з крохмалем і борошном. Решту молока з цукром довести до кипіння, тонкою цівкою влити борошняну масу, проварити, помішуючи, до загустіння, повністю охолодити. Збити м’яке масло добіла, по ложці додавати заварний крем.
Посипка: 100 г кокосової стружки, 3 ст. ложки цукру, 100 г масла.
Усе зарум’янити на сковороді до золотистого кольору. Охолодити, викласти на крем. Поставити на ніч у холодильник.