КАНАПЕ з ікрою.
Основа: половинки перепелиних яєць; хліб, вирізаний за допомогою чарки або формочки для печива і злегка обсмажений; воловани або квадратики, спечені з готового листкового тіста (на дно обов’язково покласти масло або вершковий сир).
Прикраса: обмазати краї хліба маслом чи майонезом і обваляти у кропі; викласти масло за допомогою кондитерської торбинки з фігурною насадкою.
МЛИНЦІ з ікрою (економ-варіант). Посмажити тонкі млинці з омлету (на 1 яйце 1–2 ст. ложки молока), посипати поструганим замороженим маслом, згорнути рулетом, порізати товстими шматками, викласти пеньочками, обв’язати ошпареним пером зеленої цибулі, а зверху покласти по ложечці ікри.
ГРІНКИ з ікрою тріски. Скибки білого тостового хліба без скоринки розрізати начетверо і обсмажити (або використовувати готові грінки), змастити жовтковим кремом (варені жовтки розтерти з маслом, посолити), покласти кружальце вареного білка (завтовшки 0,5–1 см), у середину покласти по 1 ч. ложці ікри, прикрасити зеленню.