Як дорослій людині знайти справжніх друзів

Друзі – це справжнє багатство, а для багатьох сучасних людей навіть недозволена розкіш. Мати близьку людину - це чудово, але якщо у вас до сих пір немає друга, то спробувати його знайти можна навіть у дорослому житті.

Дехто вважає, що друзів заводять в дитинстві, в школі або на крайній випадок в студентські роки. І насправді дружба часто починається саме на цих етапах, а от зберегти її вдається не всім. Якщо ви або втратили старих друзів через переїз або інші обставини, не змогли їх знайти (через надмірну сором’язливість чи інші особливості поведінки та характеру), то варто почати пошуки у дорослому житті.

Мати друга – важливо і корисно. Так, напевно, у вас є сім’я і родичі, які готові підтримати у важкі хвилини. Але, по-перше, як говорять, рідню не обирають: ймовірно, в сімейному колі просто немає близьких вам по духу, інтересам і поглядам людей. По-друге, є речі, якими ділитися з родичами незручно або небажано. Справжній друг завжди зрозуміє, підтримає і підніме настрій.

Де і як шукати друзів?

Як можна дорослій людині знайти справжніх друзів? Взагалі, часто дружба починається спонтанно і випадково в процесі взаємодії людини з суспільством: на роботі, в громадських місцях, на навчанні і так далі. Але далеко не завжди навіть приємне та цікаве спілкування переходить в більш тісні дружні взаємини. І якщо вам досі не вдалося знайти друзів, то шукати їх можна різними способами і в різних місцях.

На роботі

Практично всі працюють і проводять на робочих місцях більшу частину життя – вісім годин на добу. І якщо ви працюєте в колективі і тим більше у великій компанії, то напевно постійно оточені колегами. Серед них можуть знайтися цікаві вам люди, з якими можна подружитися.

Але як завести дружбу на роботі? Використовуйте такі ідеї:

  • Відвідуйте всі корпоративні заходи і спілкуйтеся з іншими співробітниками.
  • Звертайтеся до колег за допомогою. Якщо вам щось незрозуміло, не соромтеся задавати питання іншим працівникам. І неодмінно пропонуйте допомогу натомість.
  • Запропонуйте людині, яка викликає у вас симпатію, разом пообідати або прогулятися після роботи. Також можна запросити колегу в кіно або кафе.
  • Влаштуйте вечірку з приводу свого дня народження або іншої дати, щоб краще дізнатися колег, придивитися до них і, ймовірно, знайти споріднену душу.

У відпустці

Відпочиваючі максимально розслаблені і налаштовані на позитив, а також мають багато вільного часу. Якщо ви вирішили відправитися на море або в подорож, будьте товариськими і активнішими. Можна почати невимушену розмову про місце відпочинку або якість сервісу, попросити допомоги в пошуках гарного кафе чи іншого закладу.

Порада! Якщо ви відпочиваєте в готелі, то придивіться до інших жителів. Запропонуйте комусь разом повечеряти або сходити на пляж, причому зустрічатися і спілкуватися можна навіть сім’ями.

На курсах або гуртках за інтересами

Якщо у вас є хобі, або ви хочете розвиватися і удосконалюватися в будь-яких сферах, запишіться на курси: в’язання, підвищення кваліфікації, малювання, крою та шиття і так далі. Великий плюс полягає в тому, що в подібних місцях збираються люди зі схожими інтересами і об’єднані однією метою.

При відвідуванні курсів зверніть увагу на інших відвідувачів, придивіться до них. Звичайно, є замкнуті, закриті і люди, які не хочуть спілкуватися, але завжди існує шанс зустріти товариського і приємного співрозмовника. Якщо ви знайшли того, хто викликає у вас симпатію, спробуйте почати розмову: попросіть допомогу, запитайте про щось, запропонуйте допомогу. Наприклад, можна уточнити відповідь на ваше питання або попросити конспект. Далі спілкування може розвиватися і перейти в дружбу.

В соціальних мережах

У сучасному житті багатьох людей інтернет займає важливе місце: більшість з нас використовує його щодня в різних цілях (для роботи, для розваг, в процесі навчання, при пошуку інформації). Якщо ви зареєстровані в соціальних мережах, то знайти друзів можна з їх допомогою. Для цього:

  1. Встановіть на аватар реальне фото, щоб ваші співрозмовники могли мати уявлення про вас.
  2. Вкажіть якомога більше особистої інформації про себе, особливо про своїх інтереси: хобі, улюблених виконавців, книги і фільми, улюблені місця.
  3. Вступайте в групи за інтересами і приймайте участь в обговореннях цікавих для вас питань. Можливо, хтось вступить з вами в суперечку або, навпаки, підтримає. Серед коментаторів і учасників спільнот можна знайти цікавих людей: напишіть їм і почніть віртуальне спілкування.

У благодійних або волонтерських організаціях

Благодійність об’єднує людей і сприяє їх об’єднанню, адже всі волонтери переслідують єдині, причому благородні цілі. Вступіть в подібну організацію і активно пропонуйте свою допомогу. Беріть участь в масових акціях, допомагайте іншим волонтерам. Будьте відкритою, щирою і товариською людиною, щоб оточуючі тяглися до вас. Так ви зможете знайти нових знайомих і хороших друзів.

Зі старого життя

Можливо, колись ви добре спілкувалися з кимось, але потім з якихось причин спілкування перервалося або зійшло нанівець. Якщо серед старих знайомих і друзів є люди, які досі викликають приємні спогади, спробуйте налагодити контакт з ними і відновити зв’язок.

Якщо у вас є номер людини, зателефонуйте їй. Якщо контакти втрачені, спробуйте відшукати товариша в соціальних мережах або через спільних знайомих. Нагадайте про себе, розпитайте про життя, розкажіть про себе. Якщо співрозмовник виявить інтерес, запропонуйте зустрітися. Можливо, зустріч переросте в приємне спілкування або дружбу.

Серед родичів

Так-так, родич цілком може стати вашим другом, якщо має схожі інтереси і проявляє до вас трепетні почуття. Причому з людьми з сімейного кола не потрібно знайомитися: зв’язок з ними і так періодично підтримується. На одному зі спільних заходів або на зустрічі родини почніть тісне спілкування з цікавим родичем. Щиро розпитайте його про життя і останні новини, підтримайте спочатку його тему.

Якщо спілкування зав’яжеться і налагодиться, можна запропонувати зустрітися окремо від сім’ї, наприклад, в кіно або кафе. Можливо, такі посиденьки ввійдуть у звичку, зблизять вас і зроблять не тільки родичами, але ще і хорошими друзями.

Рекомендації

  1. Будьте щирими, але не надмірно довірливими. Відкритість привертає увагу, але завжди потрібно бути напоготові: на жаль, є погані люди.
  2. Розвивайте навички спілкування, вчіться першими починати розмову і підтримувати різні теми. Ця порада стане в нагоді вам, якщо ви опинилися в іншому місті і поки не встигли освоїтися тут.
  3. Не відштовхуйте людей, які тягнуться до вас. Ймовірно, серед них є і ваша споріднена душа. Але якщо людина вкрай неприємна, то не давайте їй надії.
  4. Не чекайте дружби відразу. На її формування і зміцнення потрібен час, тому запасайтеся терпінням.
  5. Зберігайте дистанцію, не довіряйте цілком і не підпускайте до себе надто близько людей, у яких не впевнені. Не варто відкриватися повністю і розповідати про своє життя.
  6. Намагайтеся не зациклюватися на одній людині, навіть якщо вона приваблює вас як особистість. Спілкуйтеся з різними людьми і розширюйте коло спілкування: це збільшить шанси на успішний пошук друзів.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook