Вчені з Мюнхенського університету з’ясували, що кислоти в складі свинячого сала мають жовчогінну дію і допомагають печінці активно переробляти жири, забезпечуючи баланс холестерину.
Незважаючи на те, що сало – це жир, його вживання добре впливає на зниження ваги і роботу серця. Основна кислота – арахідонова – входить до складу вітаміну F, який необхідний для формування клітинних мембран і стимулювання роботи серцевого м’яза.
А олеїнова кислота в складі сала захищає систему виділення органів від продуктів окислення. Крім того, олеїнова кислота допомагає судинам головного мозку отримати стійкість до атеросклерозу. Більш ранні дослідження показали, що сало здатне виводити з організму радіонукліди, очищаючи організм від токсинів.
Однак є і мінус – велика кількість калорій і солі, тому за один «прийом» рекомендують з’їдати не більше 30 грамів сала. Смажити сало теж не варто – жар окисляє його, виділяються шкідливі для організму речовини.
Перед застосуванням будь-яких засобів народної медицини проконсультуйтеся з лікарем!