Інгредієнти:
Тісто: 150–200 г маргарину або масла, по 200 г кисломолочного сиру і борошна, 0,5 ч. ложки солі.
Начинка: ¼ головки капусти, 3 ст. ложки сметани, 3 варених яйця, 100 г м’ясного продукту (шинки, вітчини або іншого).
Посікти ножем маргарин, сир і борошно, додати сіль, замісити тісто, загорнути у плівку, покласти в холодильник на 1 год. Капусту нашаткувати, посмажити у невеликій кількості олії на великому вогні 5 хв, додати сметану і сіль, зменшити вогонь і смажити ще 5 хв. Зняти з вогню, додати порізані яйця і м’ясний продукт, перемішати, охолодити. ¾ тіста розкачати, викласти у форму (26 см діаметром), сформувавши бортики. Викласти начинку.
Решту тіста розкачати, порізати смужками, викласти у вигляді решітки на пиріг. Випікати за температури 180 градусів. Із такого тіста можна пекти пироги з будь-якою начинкою (з яблуками, рибою, м’ясом).