Риба. Для гостроти зору щодня треба з’їдати 300 г риби. Вона містить корисні жирні кислоти і поліненасичені жири, особливо омега-3, які потрібні для здоров’я очей.
Чорниці. Щоденна норма 1–2 ст. ложки свіжих або морожених ягід. Чорниці містять вітаміни А і С, антоціани, що допомагають підтримувати у здоровому стані капіляри, через які до очних м’язів і нервів постачаються поживні речовини.
Фісташки. Корисні для сітківки ока. Крім міді, магнію, фосфору, калію, клітковини і корисних жирів, фісташки містять лютеїн і зеаксантин. Жменя фісташок містить більше корисних антиоксидантів, ніж будь-які інші горіхи.
Серед інших продуктів, які є лідерами за вмістом поживних для очей речовин є шпинат, боби, кукурудза, капуста різних сортів, диня, листковий салат, горошок, яйця (жовток), апельсини, мандарини, авокадо, морква, хурма і, звичайно, свіжа листова зелень.