Інгредієнти:
На 1 корж: 1 яйце, по 0,5 скл. цукру, сметани і борошна, 1 ч. ложка гашеної оцтом соди, по 1 ст. ложці крохмалю. Замісити три порції тіста, у першу додати 0,5 скл. маку, у другу – 0,5–0,7 скл. подрібнених горіхів, у третю – 1 скл. родзинок або 1 ст. ложку з чубком какао.
Крем сметанний або заварний.
Для сметанного крему: 0,7 л сметани, 1 скл. цукрової пудри, ваніль.
Для заварного крему: 0,6 л молока, 1 скл. цукру, по 2 ст. ложки з чубком крохмалю і борошна, 1 яйце, 200 г масла.
Тісто замішувати окремо для кожного коржа: замісити – випекти, замісити – випекти і т. д.
Замішувати міксером на середній швидкості: яйця збити з цукром, додати сметану, гашену соду, крохмаль, борошно, вимісити до однорідності і змішати з додатком (маком, горіхами або родзинками).
Випікати у роз’ємній змащені маслом формі діаметром 20–23 см приблизно 20 хв. Дуже зручно пекти у мультиварці (час випікання – 20 хв). Коржі можна розрізати навпіл або не розрізати, змастити заварним або сметанним кремом. Коржі виходять м’які, схожі на бісквіт, просочувати не треба.
Верх також змастити кремом, посипати товченими горіхами або прикрасити розтопленим чи тертим шоколадом. Для сметанного крему сметану збити з цукром і ваніллю. Для заварного крему 450 г молока змішати з цукром і довести до кипіння. 150 г молока збити з яйцем, борошном і крохмалем до однорідності, влити тонкою цівкою у закипаюче молоко, постійно помішуючи. Варити на малому вогні до запустіння, постійно помішуючи. Охолодити. М’яке масло збити міксером , по ложці додавати охололий заварний крем.