Сусідка таджичка поділилася старовинним рецептом пиріжків. Це смакота!

Найпростіше тісто з м’ясною начинкою стане одним з найбільш улюблених страв. Все готується дуже просто і швидко, а скільки задоволення від таких пиріжків!

Пиріжки з м’ясом 

400 г борошна, 1 скл. води, 1  ч. ложка солі, 3 ст. ложки олії, 400 г фаршу, зелена цибуля, петрушка, олія для смаження, сіль, спеції.

У воду влити олію, посолити, перемішати до однорідності. Борошно просіяти і всипати в воду, вимішати м’яке і еластичне тісто, накрити і залишити на 30 хвилин.

На олії обсмажити фарш, посолити і поперчити його, додати спеції за смаком і багато рубленої зеленої цибулі і зелені. Добре вимішати масу.

Порада: фарш можна брати різний, але буде соковитіше, якщо він буде трохи жирним або просто додайте вершкового масла.

Тісто поділити на рівні шматочки і кожен розкачати в тонкий пласт. Дуже тонкий.

Змастити його розтопленим вершковим маслом і розкласти тонким шаром начинку. Скласти один раз конвертом і змастити поверхню маслом чи олією, знову скласти і знову змастити.

Складати потрібно до того моменту, поки не вийде квадрат, який легко вміщається в вашу сковороду.

Обсмажити на олії на повільному вогні до золотистого кольору. Викласти на паперові рушники, потім перекласти на тарілку.

Такі пиріжки виходять дуже м’якими, тісто не гумове, ніжне. В якості начинки беріть все, що завгодно, дуже смачно робити з солоним сиром і зеленню або сиром і зеленню, чи обсмаженими грибами, зеленню з яйцем.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook