Еклери із заварним кремом. Смак дитинства
Для тіста: 100 г маргарину або масла, 150 мл води, дрібка солі, 1 скл. борошна, 4 яйця. Для заварного крему: 2 сирих жовтки, 200 мл молока, 50–60 г цукру, дрібка солі, 1 ст. ложка борошна, 50 г масла, 1 п. ванільного цукру.
Маргарин з водою і сіллю довести до кипіння, всипати відразу всю муку і на найменшому вогні заварити тісто, постійно інтенсивно помішуючи, поки воно не збереться в один клубок. Зняти з вогню, трохи остудити і ввести по одному 4 яйця. Після кожного потрібно дуже добре вимішувати тісто лопаткою, ложкою. Це також зручно робити товкачем для картоплі або міксером на малих обертах.
Готове тісто викласти в кондитерський мішок з насадкою “велика зірка” і зробити смужки по 8 см завдовжки. Випікати в духовці при температурі 230 ОС 25 хв. У жодному разі не відкривати духовку!!! Охолодити.
Приготувати заварний крем. Усі інгредієнти (крім масла) змішати і поставити на 1 хв в мікрохвильовку, дістати, добре перемішати. Потім знову відправити на 1 хв, перемішати і, якщо потрібно, ще на 1 хв у мікрохвильовку. Мені вистачило 2 хв! Додати масло і все перемішати.
Коли і заготовки, і крем охолонуть, можна наповнювати. Можна це зробити з мішка або шприца з довгою насадкою, а можна через бічний надріз.
На водяній бані розігріти 100 г шоколаду, додати 60 мл молока. Наповнені кремом тістечка занурити у шоколад.
Рецептом поділилася Ольга Павлушенко