Торт “Подарунковий”
Тісто: 120 г борошна (20 г борошна можна замінити на 20 г крохмалю), 120 г цукру, 4 яйця. Сироп для просочення: 100 г цукру, 100 мл води, 1 ст. ложка коньяку або рому. Крем: 150 г масла, 1 яйце, 80 мл молока, 125 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 ст. ложка коньяку. Для посипання: 150 г арахісу.
Відокремити білки від жовтків. Жовтки збити з половиною цукру до побіління і пишності. Білки збити з рештою цукру до стійкої піни. Білки частинами перекласти до жовтків, акуратно перемішати ложкою. Частинами ввести просіяне борошно, акуратно перемішати, щоб тісто не сіло. Форму застелити пергаментом, вилити тісто, випікати 30–35 хв у розігрітій до 180 ОС духовці. Готовність перевірити шпажкою. Готовий бісквіт залишити в духовці ще на 15 хв, залишивши дверцята відчиненими. Дістати з форми.
Сироп: у миску з цукром додати коньяк і гарячу воду, перемішати, охолодити.
Крем: змішати цукор, яйце, ваніль, молоко, поставити на маленький вогонь, постійно помішуючи, довести до загустіння, охолодити. М’яке масло збити міксером, додати одну столову ложку коньяку. В масло додавати по ложці холодного завареного крему.
Очищений арахіс обсмажити на сухій сковороді протягом 10 хв, потім охолодити і подрібнити: шматочки повинні бути досить великі.
Остиглий бісквіт розрізати на два коржі, кожен добре просочити сиропом.
Один корж змастити половиною крему. Накрти другим коржем, змазати верх і боки, посипати горіхами. Витримати мінімум 6 год у холодильнику.