Інгредієнти:
Тісто: по 400 г картоплі і гарбуза (м’якоті), 200 г борошна, 1 жовток, мелений мускатний горіх, сіль.
Соус: по 40 г олії і масла, гілочка розмарину, кілька волоських горіхів.
Гарбуз запекти до готовності. Картоплю зварити у кожушку, почистити і розтовкти. Печений гарбуз збити блендером на пюре. Додати товчену картоплю, жовток, сіль, мускатний горіх та борошно (його може знадобитися від 150 до 250 г), замісити тісто. Воно має бути еластичним та не липнути до рук.
Із тіста сформувати ковбаску, порізати її невеликими шматочками. Кожен шматочок злегка притиснути виделкою, аби на ньому утворилися невеличкі виїмки. Варити ньокі у підсоленій воді впродовж кількох хвилин. Приготувати соус: у сотейнику змішати масло й олію, додати горіхи, листочки розмарину, прогріти 5 хв. Поливати соусом ньокі й одразу ж подавати.