Торт «Медовик»
Форма діаметром 22–24 см. 350–400 г борошна, 75 г масла, 75 г меду, 2 яйця, 150 г цукру, 1,5 ч. ложки соди. Для крему: 500 г сметани, 350 мл вершків (33-35%), 150 г цукрової пудри.
- Поставити каструльку з водою на вогонь, на неї на водяну баню покласти миску, викласти масло і мед, мішати, поки повністю розтане масло. Додати соду і, не перестаючи мішати (хвилин 7–9), довести масу до красивого карамельного кольору.
- Зняти з водяної бані, остудити при кімнатній температурі до злегка теплого стану. У чаші міксера збити яйця, додати цукор і збити разом до пухкої маси (хвилин 5-7). У медову масу викласти яєчну масу, перемішати.
- Додати просіяне борошно і замісити тісто. Спочатку тісто буде липким, викласти його на присипаний борошном стіл і замісити. Зайвого борошна не додавати, щоб не забити тісто. Має вийти м’яке, ніжне тісто.
- Розділити його на 6 частин. Далі на присипаних борошном аркушах пергаменту розкотити 6 коржів. Якщо тісто липне до качалки, присипати тісто і качалку борошном!
- Перед випіканням коржі проколоти вилкою. Випікати при 180 ОС хвилини 3-5 хв до красивого рум’яного кольору. Не перетримати, печеться дуже швидко! Ще на гарячі коржі покласти тарілку потрібного діаметру і обрізати краї. Обрізки залишити для крихт. Із залишків тіста можна приготувати смачне печиво і використати його для декору торта або просто з’їсти до чаю.
- Крем. Збити сметану з цукровою пудрою. Збити холодні вершки до хвилеподібного малюнка на кремі. Акуратно з’єднати сметанний крем і збиті вершки.
- Збирати торт краще в кільці. Поставити в холодильник на 4-5 год до застигання крему, далі зняти кільце і обсипати крихтами.
Рецептом поділилася elena_photofood
Post Views: 30