Пляцок “Ніна”
Спекти 3 коржі.
Перший корж – бісквіт
6 яєць, 1 скл. цукру, 6 ст. ложок просіяного борошна.
Збити білки до піни, додати цукор, збивати до стійкості. Додати жовтки і збивати ще хвилинку чи дві. Додати борошно, обережно лопаткою знизу вгору загорнути в яєчну масу. Вилити на деко змащене маслом і посипане борошном. Випікати при температурі 180 С до готовності.
Другий корж – листковий маковий
Розкотити листкове тісто. Покласти на деко. На нього намазати макову масу (готову, з магазину). Розкотити ще один шар листкового тіста і викласти зверху на макову начинку. Пекти в духовці при температурі 180 С до готовності (до золотистої скоринки).
Третій корж – листковий горіховий
Розкотити листкове тісто, викласти на деко. На нього намазати горіхову масу. Розкотити ще один шар листкового тіста і викласти зверху на горіхову начинку. Пекти в духовці при температурі 180 С до готовності (до золотистої скоринки).
Горіхова маса
2-3 скл. горіхів, 3-5 яєць, 1 скл. цукру.
2-3 скл. (залежить якої товщини ви хочете масу) волоських горіхів перемолоти. Додати 4-5 яєць (додати спершу три збитих вилочкою яйця; якщо маса суха, то додати ще по одному яйцю). Маса не повинна бути сухою але і не текти. Додати 1 скл. цукру (або трохи менше).
Листкові коржі остигають довго, тому добре пекти ввечері, а мазати вранці. Скласти торт. Розрізати бісквіт. Бісквіт, сметанний крем, вишні, горіховий корж, сметанний крем, маковий корж, сметанний крем, вишні, бісквітний корж.