Торт “Казкова ніч”
Корж коричневий: 3 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. сметани, 1,5 скл. борошна, 1 ч. л. соди (погасити оцтом), 3 ст. л. какао.
Корж замісити (збити яйця з цукром, додати сметану, гашену соду), змішати з борошном, какао, випекти розрізати на два коржі.
Корж кольоровий: 9 білків яєчних, 300 г цукру, 1 п. ванільного цукру (чи ваніль), 210 г борошна (1,5 скл.), 2 ч. л. порошку до печива, 230 мл олії (1 скл.), 4 жовтки, 2 ст. л. борошна, 1 п. кіселю вишневого польського, 3 ст. л. маку (сухого). Я даю 1 п. кіселю яблучного польського, 1 ст. л. какао
Корж. Білки добре збити, поступово додати цукор, збиваючи далі (до стоячих піків). Додати ваніль і борошно, вимішане з порошком до печива. Вкінці влити олію. Розділити тісто на 4 частини. До 1 додати жовтки і 2 ст. л. борошна, до 2 – какао ( плюс 2 жовтки), до 3 – мак ( я даю зелений кисіль), до 4 – червоний кісіль. Щоб не залишались жовтки – розділяю на всі частини, крім першої.
Форму діаметром 34-25 см змастити жиром, викладати по черзі по 2 ст. л. кожного тіста одне на одне посередині дека в такому порядку: жовте, коричневе, зелене, червоне. Зубочисткою від центра до країв по рідкому тісті писала узори. Виходить цікаво. Випікати до “сухої палички”. Готовий корж розрізати надвоє, перемазати кремом.
Взагалі цей пляцок є комбінацією двох. ВАЖЛИВО: червоний кисіль брати фірми KRAWPAK.
Рецептом поділилася Мирослава Романів