Якщо вашій дитині призначили антибіотики

Якщо педіатр прописав ліки на 10 днів, то дитина повинна приймати їх повні 10 днів, навіть якщо почувається краще набагато раніше.

Пам’ятку для батьків про правила використання антибіотиків уклала American Academy of Pediatrics.

• Переконайтеся, що даєте ліки саме в тих дозах і так часто, як призначив лікар.

• Дитина повинна прийняти весь курс антибіотиків. Якщо педіатр прописав ліки на 10 днів, то дитина повинна приймати їх повні 10 днів, навіть якщо почувається краще набагато раніше. Якщо припинити прийом антибіотика до терміну, деякі мікроби можуть вижити в організмі і продовжать розмножуватися. Це може призвести до іншої інфекції або мутації бактерій у нову форму, яка буде стійка до лікування, тобто у дитини розвинуться ускладнення.

• Ніколи не давайте дитині антибіотики, які були призначені минулого разу, навіть якщо вони є у вашій аптечці. Цей препарат, найімовірніше, не підходить для тієї хвороби, яку ви лікуєте; у нього може бути вичерпаний термін придатності; у вас може бути недостатня кількість ліків для повного курсу, а купити ще не вдасться. Це також може призвести до з’яви бактерій, стійких до антибіотиків, а значить, до більш тривалої і серйозної хвороби.

• Запитайте педіатра, чи повинен він оглянути вашу дитину після того, як курс антибіотиків буде закінчений. Іноді, наприклад при отиті, педіатр обов’язково буде оглядати дитину повторно, щоб переконатися в повному одужанні.

• Якщо дитині не стало краще після повного курсу антибіотиків, не забудьте повідомити про це лікаря. Бактерії, які викликали інфекцію, можуть бути стійкими до прийнятих антибіотиків. І тоді лікар, швидше за все, припише інший препарат.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook