- Варіть м’ясо з кісточкою, поклавши його в спочатку холодну воду, а м’якоть без кісток опускайте в окріп.
- Для овочевого бульйону кладіть овочі в холодну воду. Якщо вам потрібно відварити смачні овочі без бульйону, то покладіть їх у каструлю, коли вода закипить.
- Перевірити свіжість яєць можна, опустивши їх у соляний розчин (на літр води 100 г солі). Старі яйця спливуть, а свіжі опустяться на дно посуду.
- У фарші для котлет яйця можна замінити картопляним крохмалем (2 ст. ложки крохмалю на 0,5 кг фаршу).
- Для солоних страв використовуйте як підсилювач смаку цукор, а для солодких – сіль (у мінімальній кількості).
- Смажене м’ясо буде соковитим, якщо спочатку його обсмажити на сильному вогні до легкої скоринки, а продовжувати готувати на малому вогні.
Post Views: 22