“Хитра” картопля з баклажанами
700 г картоплі, 3 баклажани, 1 цибулина, 4–5 ст. ложок олії, 2 зубці часнику, 1 пучок кропу, сіль, перець.
- Баклажани почистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Картоплю почистити, промити і обов’язково насухо витерти рушником, щоб при смаженні скоринка утворилася раніше. Нарізати брусочками у два рази більшими за баклажанові. Цибулю нашаткувати не крупно.
- Розігріти олію і партіями обсмажити кубики баклажанів до легкої рум’яної скоринки. Не пересмажувати, бо будуть гірчити, і не викладати відразу багато, бо можуть перетворитися на кашу. Олії має бути достатньо саме, щоб баклажани смажилися, а не підсихали.
- Вийняти баклажани на тарілку, намагаючись залишати олію на сковороді. Викласти у сковороду картоплю і смажити з цибулею до рум’яної скоринки, помішуючи.
- Додати до картоплі баклажани, посолити і поперчити за смаком. Акуратно перемішати і дати прогрітися разом кілька хвилин. Дрібно посікти часник і нашаткувати кріп.
- Зняту з вогню картоплю посипати зеленню і часником, накрити кришкою і дати постояти хвилини 3–4 для обміну ароматами. Перемішати і розкласти у тарілки. Подавати відразу ж. Картопля виходить ніби з маслюками.
Post Views: 30