Запіканка, що тане у роті
500 г цвітної капусти або броколі, 100 г твердого сиру, 200 мл молока або вершків, 2 яйця, 2 ст. ложки олії, 0,25 ч. ложки солі, мелений перець.
- У каструлі довести воду до кипіння. Опустити в окріп суцвіття капусти, варити (бланшувати) 2 хв (заморожену бланшувати, не розморожуючи, 5 хв). Потім швидко промити дуже холодною водою, щоб капуста залишилася яскравою. Обсмажити на маслі, періодично помішуючи, на середньому вогні.
- Форму для запікання вистелити фольгою або добре змастити маслом і обсипати сухарями, викласти броколі.
- Яйця збити, додати сіль і перець, влити молоко, додати тертий сир, перемішати.
- Викласти сирну суміш на броколі. Запікати у духовці, розігрітій до 180–200 °С протягом 15–20 хв.
Post Views: 37