- І пекти, і морозити. Ви можете використовувати силіконові форми в будь-якій духовці – газовій, електричній і навіть у мікрохвильовці, а ще їх можна ставити в морозилку. Такі форми спокійно витримують перепад температур від -40 СС до +240 ° С, тому підходять не тільки для випікання, але і для заморожування, приготування желе.
- Нічого не пристане. Плюс силікону в тому, що в таких формах випічка не пригорає, легко виймається. При цьому змащувати форму треба тільки перед першим використанням, а надалі не потрібно: нічого не пристане. А щоб помити, достатньо залити прохолодною водою і протерти губкою: усі шпарини легко відмиються.
- Красиво. Багато силіконових форм мають візерунки, ребристу поверхню. Завдяки цьому готова страва виходить дуже гарна. Наприклад, можна приготувати кекси у вигляді будиночків, торт у формі квітки, желейні метелики чи фігурний лід.
- Компактно. Зберігати силіконові форми дуже зручно. Їх можна як завгодно згинати, згортати трубочкою, запихати у вузькі шафи і в далекі закути – вони не зімнуться, не деформуються.
- Безпечно. Силіконові формочки для випікання виготовляється з хімічно інертного силікону, який не виділяє при нагріванні шкідливих речовин.
Post Views: 27