Печеня з яблуками і чорносливом
2 кг нежирної грудинки зі шкіркою, 4 яблука, 250 г чорносливу без кісточок, 40 мл рому, сік 1 лимона, 1 паличка кориці, 1 ст. ложка цукру.
- Грудинку покласти в підсолений окріп зі спеціями, проварити 1 год при слабкому кипінні.
- Шкірку на шматку грудинки надрізати хрест-навхрест, у вигляді ромбів, завглибшки 1 см.
- На дно жаровні налити трішки води, потім покласти свинину шкіркою донизу, поставити у розігріту до 220 ОС духовку, пекти 30 хвилин.
- Яблука розрізати на четвертинки, видалити серцевину й нарізати шматочками.
- Перевернути м’ясо, посипати цукром (або змастити медом), довкола вкласти шматочки яблук і чорнослив; покласти паличку кориці.
- Збризнути лимонним соком і ромом. Запікати м’ясо в духовці до утворення хрумкої скоринки (близько 10 хвилин).
- Печеню та фрукти викласти на тацю.
Post Views: 45