- Не можна наливати олію на розпечену сковороду, адже всі жири легко займаються під дією високої температури. Якщо раптом ваша олія запалає, швидко накрийте її вологою ганчіркою і в жодному разі не заливайте її водою, щоб загасити!
- Не слід підсмажувати продукти в перегрітій олії: вона буде стріляти і зіпсує смак продукту, який готуєте.
Не варто зберігати олію на світлі. Світло провокує окислювальні процеси і руйнує корисні речовини. - Нерафінована олія під дією світла швидко втрачає свій колір і гіркне.
- У м’ясний фарш не можна давати рідини (молока, води, майонезу) більше, як 10% від ваги м’яса. Зайва рідина під час смаження витікатиме і провокуватиме «стрілянину» олії.
- Перед смаженням шматочків м’яса, його слід попередньо просушити паперовими серветками, щоб олія не «стріляла» і не диміла.
- Нарізану сиру картоплю перед обсмажуванням необхідно ретельно промити холодною водою, щоб видалити з поверхні крохмаль, інакше при обсмажуванні скибочки склеяться між собою і прилипнуть до сковороди. Також потрібно картоплю висушити паперовим рушником. Це прискорить утворення скоринки, олія не буде розбризкуватися, шматочки рівномірно обсмажаться.
- Олію, на якій вже смажили (особливо фритюр) перед повторним використанням слід обов’язково профільтрувати. У разі, якщо за попереднього смаження виріб підгорів, в профільтровану олію можна додати кілька крапель лимонного соку – запах гару зникне.
Post Views: 25