Тісто а-ля листкове (для солідних «Трикутників» або торта «Наполеон»)
300 г борошна, 150 г масла (дуже холодного), 2 яйця, 1 ст. ложка мінеральної води (дуже холодної), 1 дрібка солі, 1 ч. ложка лимонного соку. Для десертів додати у тісто 100 г цукру.
- Масло порізати кубиками і покласти на 15 хв у морозилку. Борошно просіяти, додати дрібку солі.
- Змішати масло з борошном у комбайні або двома великими ножами, щоб утворилися маленькі крихти. Робити все швидко, щоб масло не почало танути.
- Відтак руками замісити тісто, додавши у масу по черзі два яйця (щойно вийняті з холодильника), збризнути лимонним соком, додати крижану воду і домісити.
- Сформувати кульку (тісто легко кришиться – це нормально), трохи сплюснути, обгорнути харчовою плівкою і покласти в морозилку на 10 хв. Відтак дістати, розкачати і випекти коржі.
- Тісто тонко розкачати, порізати квадратами, викласти по 2 ч. ложки начинки, згорнути трикутником, защипнути краї, притиснувши виделкою.
- Щоб тісто добре склеїлося, треба промазати місця стиків водою. Запікати 25 хв за температури 200 °С, змастивши трикутники жовтком.
Post Views: 40