- Якісна силіконова форма не має специфічного запаху, достатньо товста і пружна, не змінює колір при згинанні.
- Перед першим використанням силіконової форми для випікання треба її ретельно вимити нейтральним миючим засобом з використанням м’якої губки. Після цього її слід змастити вершковим маслом.
- Надалі використовувати жири не потрібно. Достатньо просто нахилити форму набік.
- У процесі приготування використовуйте лопатки, ножі та інші столові прибори з дерева, пластику або силікону. Не використовуйте гострі предмети: вони можуть пошкодити форму!
- Ніколи не ставте силіконову форму на відкритий вогонь, безпосередньо на газову або електричну конфорку! Вона витримує перепад температури від –40 градусів до +240 градусів.
- Перед тим, як викласти у форму тісто, поставте її на тверду основу – деко, решітку абощо. Наповнену форму переміщайте тільки на підставці.
- Перед витягуванням випічки із силіконової форми дайте їй трохи охолонути, акуратно відігніть краї форми.
- Якщо ви миєте форму для випічки в посудомийній машині, перед наступним випіканням її необхідно знову змастити маслом.
- Мити силіконові форми краще у прохолодній воді, вивернувши назовні, щоб добре видалити всі залишки їжі.
Post Views: 266