Напою виходить 2 л. Він міцний (понад 40 градусів) і дуже смачний, тому пити треба обережно. За правильної подачі (холодний напій наливати у проморожені чарки), міцність не відчувається, можна пити смакуючи.
Якщо хочете зменшити міцність, варто збільшити кількість води у сиропі. До речі, справжній «Лімончелло» ніколи не готують з тіла лимона, а тільки з цедри. Усе решта – не те.
Справжній італійський «Лімончелло»
Цедра 12 лимонів, по 1 л спирту і води (очищеної), 600 г цукру, 1 ст. ложка соди.
- Ретельно помити лимони, залити водою із додаванням соди і залишити в цьому розчині мінімум на ніч.
- Далі дістати лимони, обсушити, гострим ножем або терткою акуратно зняти з них тільки тонкі жовті шкірочки (цедру). Не захоплювати білу частину, яка знаходиться під цедрою! Вона дає сильну гіркоту і псує напій.
- Очищені лимони не знадобляться, їх можна перекрутити із сухофруктами і змішати з медом. Вийде «вітамінна бомба». Або просто перемолоти, змішати з цукром чи медом і додавати до чаю.
- Помістити цедру в банку, залити спиртом, залишити настоюватися на 20 днів. Після цього процідити пожовклий спирт, цедру можна викинути. Зварити сироп: розчинити цукор в 1 л води, кип’ятити 10–15 хв, охолодити.
- Влити сироп у лимонний спирт. Розчин посвітлішає і помутніє, це нормально. Добре перемішати суміш, герметично закрити і залишити на 30 днів.
- Потім профільтрувати через марлю, складену в 10 шарів, і перелити в пляшки, витримати ще 30 днів. Подавати дуже холодним у високих чарках, заздалегідь охолоджених у морозилці.
Post Views: 33