Апельсиновий сирник
Тісто: 250 г масла, 2 яйця, 0,5 скл. цукру, 3 скл. борошна, 2 ст. ложки какао, 1 ст. ложка розпушувача. Сирна маса: 1,5 кг домашнього сиру, 2 ст. ложки масла, 300–400 г цукру, 40 г (1 п.) вершкового пудингу, 5 яєць, 1 апельсин, 1 скл. родзинок.
- Яйця збити з цукром на пухку масу. Масло дрібно посікти ножем із борошном та розпушувачем. Змішати борошняну суміш і яєчну, додати какао і замісити круте тісто. Розділити на 2\3 і 1\3. Загорнути у плівку, покласти в холодильник на 30 хв.
- Для начинки жирний некислий сир змолоти, додати збиті з цукром яйця, розтоплене масло, апельсинову цедру, ошпарені окропом родзинки, пудинг.
- Форму (20х40 см) застелити пергаментом, на дно натерти 2\3 тіста. Частину тіста викласти бортиками.
- Викласти начинку та розрівняти. Зверху натерти 1\3 тіста. Випікати при 200 °С 1 год. Найкраще смакує наступного дня.
Post Views: 37