Домашні сухарики, кращі за куповані
Кілька скибок черствого хліба (білого або чорного), 3-4 зубці часнику, 1 ч. ложка солі, 0,5 ч. ложки цукру, 1,5 ч. ложки прянощів (орегано, чорний і червоний перець, паприка, базилік), 3-4 ст. ложки олії.
Хліб порізати шматочками. У целофановий пакет покласти 1/3 спецій (вичавлений часник (1 зубець), сіль (1/3 ч. ложки), дрібку цукру, прянощі, 1 ст. ложку олії) і всипати 1/3 хліба. Злегка надути пакет, закрутити верхню частину і потрусити, щоб повністю розподілити часниково-олійну масу по хлібу. Висипати на деко. Зробити так із рештою хліба і спецій. Деко поставити в розігріту до 200 ОС духовку і сушити, іноді перемішуючи, до потрібного ступеня хрумкості. Ці сухарики нітрохи не гірші (і навіть кращі) на смак, ніж куповані. І повністю натуральні!