торт Наполеон

Якщо торт на свято, то “Наполеон” з ніжним кремом “Пломбір”

Домашній торт «Пломбір» на 12 тонких коржів із ніжним вершково-заварним кремом і крихтою з обрізків: детальний рецепт для святкового столу.

Торт “Наполеон” – безпрограшний варіант на будь-яке свято. Тонкі коржі із вершково-заварним кремом, багатошарова текстура, хрумка крихта з обрізків і легкий пломбірний смак роблять його ідеальним десертом.

Торт “Наполеон”

  • Форма 24 см.
  • Для коржів: 750 г борошна, 400 г вершкового масла або маргарину, 180 г молока, 100 г сметани, 2 яйця, 1/2 ч. л. солі.
  • Для крему: 400 г вершків 30–35%, 600 мл молока, 3 яйця, 80 г кукурудзяного крохмалю, 100 г вершкового масла, 1 упаковка ванільного цукру.

Просіяти борошно, додати холодне заморожене вершкове масло або маргарин і натерти його на терці, перетерти масло з борошном у крихту. У центрі зробити заглиблення, додати молоко, сметану, яйця та сіль, виделкою збити рідкі інгредієнти й поступово з’єднати їх із борошном, замісити тісто, але не вимішувати довго, щоб воно залишалося не повністю однорідним.

Поділити тісто на 12 частин, накрити харчовою плівкою й поставити в холодильник на 1–2 години. Після охолодження розкотити кожну частину, вирізати корж за допомогою кондитерського кільця діаметром близько 24 см (після випікання коржі трохи зменшаться й будуть приблизно 21 см), обрізки випікати разом з основними коржами для подальшого обсипання, коржі наколоти виделкою. Випікати коржі при температурі 220 °С приблизно 8–10 хвилин до легкого зарум’янення, повністю охолодити.

Для крему змішати яйця, цукор (за смаком) і кукурудзяний крохмаль до однорідності. Молоко для крему влити в сотейник, довести до кипіння, тонкою цівкою влити в яєчно-крохмальну суміш, постійно помішувати, потім перелити масу назад у сотейник, варити на середньому вогні, безперервно помішувати, доки крем не загусне.

Додати вершкове масло, розмішати до повного розчинення, зняти з вогню, додати ванільний цукор, охолодити крем до кімнатної температури. Окремо збити вершки до м’яких піків і поступово ввести їх у заварний крем, обережно змішати до однорідності.

Збирати торт, чергуючи коржі з кремом, трохи крему залишити для покриття верху й боків. Обрізки коржів подрібнити в крихту й обсипати торт з усіх боків, за бажання прикрасити додатково. Готовий торт поставити в холодильник для просочення щонайменше на кілька годин або на ніч.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

  • Коржі для торта “Наполеон” на пиві. Найкращий, перевірений роками рецепт
  • Ліниве французьке (листкове) тісто для торта “Наполеон” та інших десертів. Замішую за лічені хвилини!!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook