Такий бісквітний торт можна зробити класичним, шоколадним або ванільним — достатньо змінити один інгредієнт. Бісквіт виходить легким, повітряним і не потребує додаткового просочування. А в крем можна додати улюблені додатки: подрібнені горіхи або шоколад, кокосову стружку, шматочки ананасів, ягоди тощо.
Бісквітний торт
- Бісквіт: 4 великих яйця, 120 г борошна, 160 г цукру, ванільний цукор, 0,5 ч. л. розпушувача, дрібка солі.
- Для шоколадного бісквіта додати 2 ст. ложки какао, але зменшити на 2 ст. ложки кількість борошна.
- Для крему: 2 пакети сметани, 2 пакети загущувача (за потреби), 90 г вершкового масла 82%, 90 г цукрової пудри.
- Крем-чіз для покриття: 100 г цукрової пудри, 100 г вершкового масла 82%, 300 г вершкового сиру.
Відділити жовтки від білків. Додати дрібку солі до білків і збити до стійкої блискучої маси. Поступово ввести цукор і ванільний цукор. По одному додати жовтки. Просіяти борошно з розпушувачем і в три етапи акуратно вмішати лопаткою рухами зверху вниз.
Підготувати форму 20 см: дно застелити пергаментом і змастити маслом, верх накрити фольгою. Розігріти духовку до 220 °C і випікати 5–7 хвилин, зменшити температуру до 160 °C і випікати до сухої палички, знявши фольгу через 30 хвилин.
Охололий бісквіт загорнути в харчову плівку і покласти на добу в холодильник.
Для крему сметану збити та за потреби додати загущувач. Окремо збити вершкове масло з цукровою пудрою, з’єднати зі сметаною. Додати у торт улюблені фрукти або ягоди — персики, полуницю, ананас, банан чи сезонні ягоди.
Для крем-чізу збити кімнатне масло з цукровою пудрою до пишності, додати холодний вершковий сир і збити до однорідності. Нанести крем на торт.
Спробуйте також приготувати:
- Шикарний бісквіт для тортів: мінімум продуктів, мінімум часу і чудовий смак! Пишний і вологий!
- Рецепт на вагу золота: бісквіт на кип’ятку без яєць. Пишний, смачний і дешевий!