Печиво цибулеве — незвична солона випічка зі шкварками та обсмаженою цибулею. Ідеально смакує як закуска до перших страв або до напоїв.
Цибулеве печиво
- 200 г шкварок, 3 цибулини, 2 яйця, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. розпушувача, 2 склянки борошна (+/-), за бажанням мелений перець, суміш приправи до сала, сухий часник.
Приготування: Змолоти шкварки з однією цибулиною до однорідної маси. Дві інші цибулини нарізати дрібними кубиками й обсмажити до м’якого золотистого стану, трохи охолодити. До шкваркової маси додати обсмажену цибулю, яйця, сіль, борошно, змішане з розпушувачем, за бажанням додати мелений перець, суміш приправи до сала та сухий часник.
Замісити м’яке, але не липке тісто, за потреби додати ще трохи борошна. Розкотити тісто у пласт завтовшки 4–5 мм, вирізати печиво довільної форми, викласти на деко, застелене пергаментом, за бажанням зверху трохи посолити. Випікати при температурі 180 °C до рум’яного кольору.
Рецепт і фото Мельничук Тетяни
- Вівсяні палички «До пива, вина і кави»
- Печиво з перцем до пива