Сирник з персиками
Тісто: 0,5 п. маргарину, 1 яйце, 0,5 скл. цукру, 1 ст. л. какао, 1 ч. л. (рівна) соди, погашеної оцтом, 1,5-2 скл. борошна.
Маргарин м’який перетерти з борошном + какао. Яйце збити з цукром + соду. Усе з’єднати, замісити тісто, поділити на більшу й меншу частини. Меншу частину покласти в морозильну камеру. Більшу частину розкотити, покласти в форму діаметром 26-28 см, зробити бортики. На дно застелити пергамент, боки змастити смальцем і посипати борошном.
- Сирна маса: 1 кг сиру меленого, 5 яєць, 150 г масла м’якого, 1 ст. цукру (можна більше), 1 пудинг ванільний (будун), 1 лимон, 2 ст. л. манки.
До сиру + масло, жовтки + цукор, манку, будун (або 1 ст. л. крохмалю + 1 п. ванільного цукру), цедру й сік лимона. Усе перетерти + окремо збиті білки.
Масу ділимо на 2 частини. Одну частину викладаємо на тісто, викладаємо персики консервовані, другу частину маси. Зверху на сир потерти тісто з морозильної камери.
Випікати 1-1.5 год при 160-180 градусах. Залишити в формі до повного охолодження.
Рецепт і фото Мельничук Тетяни
Радимо також приготувати:
- Персикова насолода: рецепти десертів із персиками (пиріг, торт, сирний маківник і сирник)
- Торт “Персиковий”. Дуже хороший рецепт!
-
Сирник з яблуками за рецептом подруги зі Львова. Печіть і смакуйте!