Ніжний, вологий, оксамитовий — саме такий «Red Velvet», який люблять у багатьох сім’ях. Цей торт має м’яку текстуру, яскравий колір і ніжний кремовий смак, просто тане в роті!
Торт «Червоний оксамит»
- Для коржа: 340 г борошна, 250 г цукру, 3 яйця, 150 мл олії, 300 мл кефіру, 2 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. соди, 1 ст. л. какао, 1⁄4 ч. л. солі, 1–2 ч. л. червоного гелевого барвника.
- Для крему: 300 г вершкового сиру, 500 мл вершків 33%, 80 г цукрової пудри, ванільний цукор.
- Для начинки (за бажанням): конфі з ожини або ягоди.
Збити яйця з цукром до пухкої маси. Додати олію, кефір і барвник, перемішати до однорідності. Ввести сухі інгредієнти: борошно, какао, розпушувач, соду та сіль, перемішуючи до гладкого тіста.
Вилити тісто у форму 20–22 см, застелену пергаментом, та випікати при 170–180 °C приблизно 1 годину, орієнтуючись на свою духовку. Повністю охолодити. Розрізати бісквіт на 3 коржі, верх зрізати для крихти.
Для крему збити вершки з пудрою та ванільним цукром до густої консистенції, поступово додати вершковий сир.
Збирати торт у кільці: корж, крем, за бажанням конфі з ожини. Повторювати шари, завершити кремом.
Прибрати в холодильник на 2–4 години. Покрити торт кремом зверху та з боків, обсипати крихтою, прикрасити за смаком.
Рецепт і фото – Інара Сідор
- Торт “Червоний оксамит” з шоколадним “Пломбіром” і декором з ганашу. Детальний рецепт
- Торт “Червоний оксамит” (Red Velvet) із чіз-кремом. Має неперевершений смак!