трубочки

Трубочки з кремом: такі смачні, що розлітаються з тарілки

Трубочки з кремом

  • Тісто: 250 г борошна, 100 г вершкового масла (або маргарину), 120 г сметани, щіпка солі, 1 ч. ложка розпушувача, 1 жовток для змащування.
  • Крем: 100 мл води, 200 г цукру, 3 білки, дрібка лимонної кислоти


Борошно перетерти з холодним маслом. Додати сіль, розпушувач і сметану. Замісити однорідне тісто, загорнути в пакет і покласти в холодильник на 30 хвилин.

Охолоджене тісто розкотити в пласт, нарізати смужками. Намотати на металеві конуси для трубочок (або зробити конуси з фольги).

Викласти на деко, застелене пергаментом, змастити жовтком. Випікати 15–20 хвилин при 200 °С.

Для крему воду нагріти, всипати цукор та лимонну кислоту. Варити 10–15 хвилин на малому вогні до тягучої консистенції.
Білки збити до легкої піни. Влити гарячий сироп у білки тонкою цівкою, продовжуючи збивати до густого стабільного крему.

Охолоджені трубочки наповнити кремом. За бажанням посипати цукровою пудрою.

Рецепт і фото Людмили Барановської

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook