Трубочки з кремом
- Тісто: 250 г борошна, 100 г вершкового масла (або маргарину), 120 г сметани, щіпка солі, 1 ч. ложка розпушувача, 1 жовток для змащування.
- Крем: 100 мл води, 200 г цукру, 3 білки, дрібка лимонної кислоти
Борошно перетерти з холодним маслом. Додати сіль, розпушувач і сметану. Замісити однорідне тісто, загорнути в пакет і покласти в холодильник на 30 хвилин.
Охолоджене тісто розкотити в пласт, нарізати смужками. Намотати на металеві конуси для трубочок (або зробити конуси з фольги).
Викласти на деко, застелене пергаментом, змастити жовтком. Випікати 15–20 хвилин при 200 °С.
Для крему воду нагріти, всипати цукор та лимонну кислоту. Варити 10–15 хвилин на малому вогні до тягучої консистенції.
Білки збити до легкої піни. Влити гарячий сироп у білки тонкою цівкою, продовжуючи збивати до густого стабільного крему.
Охолоджені трубочки наповнити кремом. За бажанням посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Людмили Барановської
Спробуйте також приготувати:
- Вафельні трубочки без вафельниці (на сковорідці)
- Трубочки із заварним білковим кремом “Як у дитинстві”
Post Views: 113