Тефтелі з рисом
- 700 г м’ясного фаршу, 1 велика цибулина, 1 яйце, 200 г відвареного рису, сіль, чорний перець, хмелі-сунелі за смаком, 1 ст. л. томатного соусу, 1 велика морква, 1 цибулина для підливи, 500 мл води, 3 ч. л. борошна, 0,5 склянки холодної води, 1 ч. л. солі, 0,5 ч. л. цукру, олія для смаження, зелень за смаком.
У мисці з’єднати фарш, натерту цибулю, яйце, спеції, сіль і відварений рис. Добре вимішати масу й кілька разів відбити — тоді тефтелі вийдуть ніжними. Сформувати кульки та викласти у форму для запікання.
На сковорідці розігріти олію, обсмажити подрібнену цибулю та натерту моркву до м’якості. Додати томатний соус, влити воду, посолити, поцукрувати, поперчити, перемішати й довести до кипіння.
У холодній воді розчинити борошно без грудочок і тоненькою цівкою влити в киплячу підливу. Проварити 5 хвилин, додати зелень.
Залити тефтелі підливою, накрити фольгою або кришкою та запікати при температурі 180°C упродовж 30–40 хвилин.
Рецепт і фото Надії Тимків
Радимо переглянути також інші рецепти:
- Тюфтелі в сирному соусі з грибами
- Ліниві голубці, які не поступаються справжнім, тільки готувати швидше
Post Views: 270