варення

Варення з полуниці, смажене на сковороді, пахне свіжими ягодами

Варення смажене на сковороді має багато плюсів. Воно виходить густим, яскравого кольору, бо не перепалюється цукор, і має аромат свіжих ягід. Таким самим способом можна готувати варення з будь-яких фруктів: полуниці, малини, вишень, абрикосів, слив.

Смажене варення з полуниці

  • 1 літрова банка полуниці, 2 скл. цукру, 1/3 ч. ложки лимонної кислоти.
Очищену полуницю щільно напхати в літрову банку. Висипати на суху сковороду. Можна полуницю потовкти. Смажити треба без цукру до того часу, поки маса почне “пухкати” або коли після проведення ложкою слід закривається моментально. Тоді додати цукор і лимонну кислоту. Розмішати до повного розчинення цукру. Проварити ще 5 хв і розлити в баночки. Закрутити. Закутуати ковдрою.
Рецепт і фото Іванни Луць

Радимо також інші перевірені рецепти полуничного варення:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook