
5 продуктів, в яких кальцію більше, ніж у молоці
Багатьом відомо, що кальцій важливий для здоров’я зубів і кісток, і його джерелом є молочні продукти. Але кальцій зміцнює не тільки кістки – він також важливий для роботи м’язів, нервової і серцево-судинної систем. При цьому постачальником цінного мінералу служить не тільки молоко.
Американський дієтолог Бріжит Цейтлін виступила в пресі з рекомендацією заповнювати дефіцит кальцію не тільки за допомогою молока. За словами експерта, існують інші корисні продукти, в яких кальцію може бути навіть більше, ніж у молоці.
Тофу. Одна порція тофу містить близько 860 мг кальцію, і це чудове джерело необхідних для організму мінеральних речовин. Крім того, тофу багатий білком.
Сьомга. 200 грамів сьомги – це 400 мг кальцію. 200 г консервованої сьомги – це 500 мг кальцію. Цей вид риби багатий також вітаміном D, який необхідний для засвоєння кальцію.

Сардина. Ще один супер-корисний продукт, в якому кальцію більше, ніж в молоці. 100 грамів сардин містять майже 430 мг кальцію.
Нут. Цей родич бобових теж відомий підвищеним вмістом кальцію. В одній склянці нуту – більше 300 мг кальцію.
Рікота. Дієтологи радять вживати сир рікота разом з чорницею, персиком, грушею, апельсином або мигдалем – так організм отримає більше кальцію. Як і всі перераховані вище продукти, рікота також містить багато білку.

«Добова норма кальцію повинна складати від 1000 до 1200 мг. У склянці молока міститься близько 300 мг кальцію. Здавалося б, можна приймати кальцій в таблетках, але дослідження показали: у людей, що приймають такі добавки, в два рази підвищується ризик серцевого нападу”, – зазначила експерт.
Перед застосуванням будь-яких засобів народної медицини проконсультуйтеся з лікарем!