Одна з найважливіших складових здорового способу життя – максимізувати здатність організму перетравлювати їжу, засвоювати живильні речовини.
Ці п’ять продуктів найкраще стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту:
Насіння Чіа
Це крихітне насіння родом з Мексики і Гватемали і є фантастичним джерелом поживних речовин і антиоксидантів, які підтримують травне здоров’я. Вони багаті на клітковину (дві столові ложки насіння чіа дають близько 10 грамів клітковини), яка підтримує зростання і розмноження корисних бактерій в кишечнику, що, в свою чергу, сприяє здоровому травленню.
Кістковий бульйон
Кістковий бульйон – простий і економічний спосіб поліпшити травлення і зменшити запалення. Його готують шляхом кип’ятіння кісток і сполучної тканини тварин. Бульйон містить желатин, отриманий з амінокислот глютаміну і гліцину, які допомагають зв’язувати рідину в травному тракті, проходити їжі легше.
Квашена капуста
Солоні огірки і квашена капуста є потужними детоксикантом. Через процес бродіння ці продукти містять пробіотики, які допомагають поліпшити роботи кишечника. Дослідження, опубліковане в журналі Applied and Environmental Microbiology, показало, що квашена капуста містить близько 28 бактеріальних штамів, які живлять корисні бактерії в кишечнику.
Зелень
Це відмінне джерело нерозчинної клітковини, яка допомагає збільшити обсяг стільця і прискорити його проходження по травній системі. Листова зелень є джерелом магнію – він сприяє зменшенню запорів за рахунок м’язових скорочень. Найкорисніші для кишечника: брюссельська капуста, білокачанна капуста, шпинат і брокколі.
Лосось
Ця жирна риба багата омега-3 кислотами, які мають потужні протизапальні властивості. Вони допомагають зменшити наслідки запальних захворювань кишечника та інших розладів травлення.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: