Кекси на йогурті
400 г питного йогурту (кефіру або кислого молока), 1,5 скл. цукру, 4 яйця, 0,5 ч. ложки соди, 1 п. (18 г) розпушувача, 1 скл. розтопленого маргарину (олії, або одного і другого), 4 скл. борошна, ваніль. Об’єм склянки – 250 мл.
Яйця збити з цукром до дуже пишної піни. Додати йогурт, розтоплений, але охололий маргарин, погашену оцтом соду, борошно, змішане з розпушувачем, збити до однорідності на малих обертах міксера. Розлити у паперові формочки, але вставити їх у металеві (бо при випіканні можуть розлізтися, деформуватися). Випікати у розігрітій до 170 ОС духовці приблизно 20 хв. Готовність перевірити зубочисткою. Виходить приблизно 40 невеличких кексиків. У мене було 24 (просто більше не маю металевих форм) і один великий у силіконовій формі (печеться довше, близько 1 год).