Живе обліпихове варення для вітамінного чаю

Готую з обліпити тільки живе варення, так воно зберігає найбільше вітамінів і гарно зберігається за кімнатної температури. А взимку готую чай: заливаю ложку-дві варення окропом – і не боюся жодної застуди чи грипу!

Живе обліпихове варення

1 л обліпихи, 1,3 л цукру або 0,8 кг меду.

Ягоди перемолоти блендером з цукром або медом, скласти у стерилізовані баночки, закрити стерильними капроновими кришками. Цукор, звісно, має розчинилися, тому блендером треба перетерти ретельно. Зберігати можна при кімнатній температурі 1-2 роки, варення не кисне, але температура має бути не вище 22 градусів. Зберігається ідеально!

Обліпихова олія виділяється з кісточок, якщо залити обліпиху гарячою (60 ОС) водою. Вона корисна для загоєння ран, лікування горла, шлунку. Сама обліпиха має багато вітамінів, особливо вітаміну С, що добре при застуді і як профілактика застуди і грипу!

Рецептом поділилася Настя Коваль

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook