Як правильно сушити гриби | Сім’я і дім
Кухня Поради

Як правильно сушити гриби

Гриби, призначені для сушіння, не можна мити. Їх чистять ножем, дуже брудні місця можна протерти добре відтиснутою губкою.

21.06.2017 14:18

Якісні сушені гриби (неважливо, сушили ви їх самі, чи купили у магазині) мають бути без цвілі та сторонніх домішок, не червивими і не порохнявими, легкими, на дотик сухими, без запаху гнилизни та цвілі, їх можна ледь зігнути.

Зберігати сушені гриби треба у паперових мішках або картонній тарі в сухому (інакше вони швидко зволожаться і запліснявіють), чистому приміщенні, яке добре провітрюється, бажано із постійною температурою. Їх не можна зберігати у земляному підвалі або поряд зі свіжими овочами, фруктами, ягодами, горіхами, квашеною й соленою продукцією. Якщо гриби під час зберігання зволожилися, їх потрібно негайно перебрати, викинути зіпсовані і знову підсушити. Термін зберігання грибів – до року. Але коли покласти їх у морозилку, вони можуть зберігатися й довше.

Гриби, призначені для сушіння, не можна мити. Їх чистять ножем, дуже брудні місця можна протерти добре відтиснутою губкою. Краще нарізати гриби на тонкі пластини.

Сушити їх можна над плитою. Для цього слід нанизати гриби на нитку чи волосінь і повісити на відстані 50–60 см над варильною поверхнею.

Швидкий спосіб сушіння у мікрохвильовій печі. Гриби треба викласти на ґрати і поставити в пічку на 15–20 хв. Потім їх треба досушити за кімнатної температури або печі, ставлячи на 1–2 хв. Будьте уважні: пересушені гриби у мікрохвильовій печі можуть спалахнути.