Кухня Рецепти

Троянди з яблук і листкового тіста – десерт і декор нашвидкуруч

Не обов’язково бути кондите­ром, щоб спекти красивий і смачний десерт. Ці чудові трояндочки і при­краса, і повноцінний десерт в одній страві. Трояндочки з яблук красиві й соко­виті, а з приготуванням впорається навіть дитина.

18.09.2019 13:57

2 яблука, 3 ст. ложки меду або будь-якого джему, 100 г листкового тіста (бездріжджового), 3 ст. ложки лимонного соку, 1 ч. ложка цукрової пудри.

Яблука нарізати дуже тонки­ми напівкуружечками. Покласти у воду, додати лимонний сік і довес­ти до кипіння, щоб шматочки ста­ли еластичними. Можна прогріти в мікрохвильовці кілька хвилин. Не варто класти відразу в окріп. Краще просто довести до кипіння і вимкну­ти, інакше яблука будуть вареними. Тонко розкачати тісто, порізати тон­кими довгими смужками, змастити джемом. Посипати корицею, якщо любите. Наверх, як на фото, трохи накладаючи один на один, виклас­ти шматочки яблук. Зігнути вільний край тіста на шматочки яблук, зали­шаючи проміжок. Це дозволить збе­регти всередині сік, який виділить­ся.

Акуратно скрутити рулетиком. Покласти у формочки (я брала зви­чайні силіконові для кексів – троян­ди не розкручуються під час випі­кання і набувають ідеально рівної форми). Поставити у розігріту до 190 °С духовку, запікати до готов­ності тіста (приблизно 20 хв). Діс­тати, посипати цукровою пудрою і можна їсти. Іноді роблю з груш­ками або навіть з айвою. Можете навіть дрібними горішками поси­пати джем. Повірте, у вас вийде не менш красива трояндочка. Це направду надзвичайно просто і швидко!