торт розкіш з вишневим кулі і креме

Торт “Розкіш” з шоколаднм бісквітом, крем-чіз, вишневим кулі і креме

Дійсно, розкішний торт! З вишневим кулі і креме, двома видами крему. Хоча у приготуванні нема нічого складного.

Торт “Розкіш”

Шоколадний бісквіт

  • (форма 22 см) 380 г цукру, 2 великих яйця, 300 г борошна, 120 мл олії без запаху, 240 мл молока, 240 мл окропу, 1,5 ч. ложки соди, 0,5 ч. ложки солі, 1 п. розпушувача, 75 г какао. 

Зробити суху суміш з борошна, какао, соди і розпушувача та солі. Все разом просіяти. Збити дуже добре яйця з цукром. Додати масло, потім молоко, потім суху суміш. Змішувати хвилини 3. Наприкінці влити окріп і змішати до об’єднання. Тісто буде рідке!

Простелити дно рознімної форми пекарським папером, стінки нічим не змащувати. Вилити тісто у форму і поставити в заздалегідь розігріту до 170-180 ОС духовку. Випікати 1 г 20 хв до сухої палички! Дістати, почекати кілька хвилин і акуратно вийняти бісквіти з форми. Остудити на решітці, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на ніч або добу.

Вишневе кулі

  • (форма 18 см): 330 г вишень (без кісточки), 60 г цукру, 7 г пектину, 2 г лимонної кислоти.

Вишні подрібнити блендером. Поставити на вогонь, нагріти до 40 градусів і дощиком всипати пектин, змішаний з цукром. Помішуючи довести до кипіння. Вимкнути і додати лимонну кислоту. Вилити в кільце, обгорнуте плівкою, заморозити.

Вишневе креме

  • (форма 18 см): 130 г вишень, 75 г вершків (33%), 200 г білого шоколаду, 5 г желатину, 25 г води. 

Вишні подрібнити блендером. Желатин замочити в холодній воді. Розтопити шоколад при температурі 45 ОС. Підігріти пюре до 35 градусів. Додати в пюре розтоплений желатин. Зробити емульсію з шоколаду і пюре за допомогою ручного блендера. З’єднати з напів збитими  вершками. Вилити в кільце, обгорнуте плівкою, і заморозити.

Крем всередину торта

  • 500 г маскарпоне, 300 г вершкового сиру, 130 г цукрової пудри, 70 г вершків.

Збити все разом і відразу розділити на дві частини.

Крем для покриття торта

  • 150 г масла, 750 г вершкового сиру, 150 г цукрової пудри.

Збити масло. Додати пудру. Збити разом до пишності і білого кольору. Додати сир і добре перемішати. Не збивати сильно, щоб не було багато бульбашок в кремі.

Бісквіт розрізати на три коржі. Збирати в роз’ємному кільці, прокладеному ацетатною плівкою. Корж, крем, кулі, корж, крем, креме, корж. Накрити зверху плівкою. Можна поставити вантаж. Поставити в холодильник на день чи ніч. Дістати, зняти кільце і покрити кремом.

Джерело

Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook